Khamis, 2 Mei 2013

Public Mutual Training Center SS2 Mall

Mula mula nak pegi training centre kat SS2 ni jenuh aku google kot-kot la ada sesapa yang pernah buat entry pasal ni.. tapi tak jumpa.

So kasi share lor kat sini, mungkin dapat beri manfaat..

Location SS2 Mall ni betul-betul dalam housing settlement.  Cara nak pegi sini korang google okeh.

Layan je lah gambar-gambar pro yang aku ambik random ni

Aku bayangkan bangunan dia tinggi rupanya ni je hah! Dari jauh tak kan nampak pun. Sila abaikan windscreen keter akak yang berkerak tu eh!

Aku suka park level 2 nih sebab senang -ada sign Public Mutual kat enterance dan dekat dengan auto pay machine jugak
Lengang kenn.!! memang tak ramai orang pun.  Kedai pun tak banyak yang bukak lagi
Tuuu training room tu, located at 2nd floor.. Boleh naik lif atau escalator


Surau ada kat ground floor.  Tapi toilet dan surau jauh.. jadi korang kena pandai-pandai lah plan dulu sebelum pegi surau (sebab aku, memang kena pegi tolilet dulu sebelum solat untuk menyucikan diri muahahha)

Overall,
Parking- sangat ample.  Banyak gila parking space kat tingkat 2 tu..
Parking rate tak sure berapa hengget sejam tapi aku park dari  9.50 -5.30 RM8
Aku notice setiap level ada security guard jaga.. jadi nampaknya macam selamat la tempat tu.. dan parking dia terang benderang

Tips:

Walaupun training tu start pukul 10 dan sepatutnya habis kul 6, jangan takut.  Setakat ni dah dua training aku attend kat sini, kedua-duanya balik awal @5.30

Makan agak susah kat sini nak cari nasik (tekak melayu) ada satu cafe makanan east coast Belanga.. sini je aku makan. Jadi untuk lebih pilihan orang boleh siap-siap tapau food kegemaran korang. Oh menurut info kawan sekelas, ada kedai roti kat bawah tu.  Mungkin bole makan roti dulu kot sebab pukul 4 ada tea break lagi (free)

Kat bawah tu ada convenient store, dan pharmacy jugak.. (tak sempat amek gambor)

Ada ATM Machine cap RHB bank satu ni je yang aku terserempak..kat pintu keluar ke Belanga Cafe..

Tu jelah..   



6 ulasan:

  1. Mmng sgt membantu. I nak g esok. Thx a lot :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah.. thanks to you too- for reading ;)

      Padam
  2. thanks a lot

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks to you too for reading ;) have a great day!

      Padam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. Thanks for the info. FYI, the 'cafe makanan east coast Belanga' had been closed. Currently, the only Muslim eatery is a Chinese Muslim Restaurant :-)

    BalasPadam